Coachingstraject voor kinderen

Coachingstraject voor kinderen

Heb je een kind dat problemen heeft met zijn of haar gewicht? Is jouw kind een moeilijke eter of heeft hij of zij juist altijd trek in alles? Dan is dit traject misschien wel de oplossing voor jou en jouw kind. Samen met Praktijk Gezond gaan we kijken hoe we de huidige situatie aan gaan pakken. We gaan ervoor zorgen dat jouw kind op een leuke manier alle kennis in huis haalt om zelf, bewuste en gezondere keuzes te maken.

Wat vertel je jouw kind?

Dat jouw kind gaat werken aan zijn of haar leefstijl betekent niet dat er een streng dieet aan verbonden zit. Er zijn dus ook geen lijsten met wat wel of niet gegeten mag worden. We gaan samen kijken naar het huidige eet- en bewegingspatroon en hier zullen we stap voor stap gezonde aanpassingen in doorvoeren. We kijken naar wat nu al goed gaat en wat nog beter zou kunnen. Ook kunnen de kinderen zelf aangeven wat ze graag willen leren, of welke vorm van beweging zij het leukst vinden. Zo wordt het een leuk en persoonlijk traject voor zowel de ouders als voor de kinderen zelf.

Informatie voor de ouders.

Ik werk niet met diëten. Kinderen zitten midden in hun groeiontwikkeling en hebben bepaalde voedingsstoffen gewoonweg hard nodig. Wel werk ik naar een gezonde leefstijl toe. Een gezonde leefstijl bestaat onder andere uit: een gezond voedingspatroon, gevarieerd eten, voldoende beweging en een goede nachtrust. Vaak wordt gedacht dat een gezond voedingspatroon betekent dat er minder gegeten moet worden, maar veel belangrijker is dat er de juiste dingen worden gegeten.

Tijdens dit coaching traject wordt het kind geleerd zelf, bewustere keuzes te maken. Dit gaat heel geleidelijk in kleine stapjes. Door stap voor stap naar een gezonde leefstijl toe te werken zal het zelfvertrouwen van het kind groeien en worden uiteindelijk de grote doelen behaald. Zo verandert de huidige leefstijl naar een gezondere leefstijl.

Niet alleen het kind staat centraal

Behalve begeleiding voor de kinderen en/of jongeren begeleid ik ook volwassenen. Je kunt bijvoorbeeld ook als gezin een coaching traject volgen, hiervoor zullen we samen een geheel eigen coaching traject samenstellen. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Het wordt voor het kind ook makkelijker als het hele gezin mee werkt aan een gezonde leefstijl en vaak is er ook voor de ouders nog genoeg te leren!

Praktische informatie over dit traject

Om het traject zo goed mogelijk te laten verlopen is er altijd eerst een intakegesprek, gevolgd door een aantal consulten waarbij we de voortgang van het traject bespreken. Het volledige traject bestaat uit:

  • Intakegesprek van +/- 1 uur
  • 6x een consult van +/- 30 minuten
  • Werkboek Kikforkids
  • Afsprakenposter
  • Groente- en fruitpas
  • Kosten: €220,-

Wil jij dus werken aan de huidige leefstijl van jouw kind? Of misschien zelfs met het hele gezin aan de slag? Neem dan gerust contact op!